طرز تهیه ی خوشمزه شیرازی را یاد بگیرید!
یکی از غذاهای خوشمزه، معروف و سنتی ایران کوکوی شیرازی است که به شام شیرازی نیز معروف است. کتلت شیرازی همانطور که از نامش پیداست متعلق به شیراز است و یکی از غذاهای اصیل و سنتی شیراز محسوب می شود. کتلت شیرازی به غیر از شیرازی سوری به کتلت بازاری نیز معروف است. کتلت شیرازی بر خلاف سایر کتلت ها که در مواد اولیه روش پخت کتلت شیرازی گوشت مرغ یا آب مرغ وجود ندارد، شامل این موارد نمی شود و ماده اصلی و ضروری آن سیب زمینی است. عدم وجود گوشت در مواد لازم برای تهیه ی فلفل شیرازی، این نوع فلفل را به یک غذای گیاهی مناسب تبدیل کرده است. افرادی که از خوردن گوشت قرمز منع می شوند نیز می توانند از این کتلت محبوب و خوشمزه استفاده کنند. برخی افراد با توجه به علاقه و ذائقه خود گوشت مرغ یا مرغ را به مواد اولیه پخت کتلت شیرازی اضافه می کنند اما در طبخ کتلت شیرازی به روش معمولی و سنتی گوشت مرغ وجود ندارد. در این مقاله رژیم غفاری طرز تهیه کتلت شیرازی به معرفی دستور تهیه کتلت شیرازی می پردازیم.
طرز تهیه کتلت شیرازی
طرز تهیه کتلت شیرازی کار سختی نیست و در ادامه به ارائه آن می پردازیم.
مواد لازم برای طرز تهیه کتلت شیرازی چهار نفره شامل موارد زیر است:
سه عدد سیب زمینی بزرگ
پیاز متوسط یک عدد
دو عدد تخم مرغ
بیست گرم کره
چهار قاشق غذاخوری آرد نان
یک لیوان آرد گندم
لیوان آب
روغن به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه در صورت نیاز
نمک به میزان لازم
طرز تهیه کتلت شیرازی مرحله به مرحله
مرحله اول طرز تهیه کوفته شیرازی
در ابتدا و ابتدای تهیه کتلت شیرازی، ابتدا سیب زمینی ها را که گفتیم باید از نظر اندازه بزرگ باشند، بشویید تا تمیز شوند، سپس در جعبه ای به اندازه مناسب با دو تا سه لیوان آب بریزید. آب، سپس کمی نمک به ماهیتابه اضافه کنید. سیب زمینی را اضافه می کنیم. تابه را روی آتش گاز قرار دهید تا سیب زمینی ها سرخ شوند.
قسمت دوم
در مرحله دوم طرز تهیه کوت شیرازی سیب زمینی های پخته شده را از فر خارج کرده و پوست آن را می گیریم. (بررسی کنید که سیب زمینی ها کاملا پخته شده اند؛ برای این کار می توانید از چاقو یا خلال دندان استفاده کنید و اگر نرم هستند سیب زمینی های شما پخته شده است.) بعد از اینکه پوست سیب زمینی های آب پز را جدا کردیم در ظرف مناسبی می گذاریم. . و به کمک دستگاه له سیب زمینی ها را کاملا خرد می کنیم تا تبدیل به سیب زمینی شده و کاملا صاف و یکدست شود.
سطح سوم
در این مرحله تابه را روی اجاق بگذارید و آب و روغن را اضافه کنید. صبر می کنیم تا کره کاملا ذوب شود و بعد از ذوب کامل کره، آرد گندم و زردچوبه را به تابه اضافه کرده، مواد را در قابلمه مخلوط کرده و به هم زدن ادامه می دهیم.
مرحله چهارم
طرز تهیه کتلت شیرازی در این مرحله حرارت زیر تابه را کم می کنیم و مواد را هم می زنیم تا خوب مخلوط شوند و خمیر یکدستی به دست بیاید. پس از جمع آوری خمیر، خمیر را با حرارت ملایم به مدت دو تا سه دقیقه بپزید و خمیر را به کمک قاشق باز و بسته کنید.
مرحله پنجم
در این زمان خمیر تمام شده را مدتی کنار می گذاریم تا کمی خنک شود. بعد از سرد شدن خمیر، پوره سیب زمینی و تخم مرغ، آرد نان و نمک و فلفل فراوان را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. به یاد داشته باشید که در این مدت غذا باید خنک شود.
کلاس ششم
در این مرحله از تهیه کتلت شیرازی ابتدا پیازها را پوست گرفته و می شوییم سپس با مخلوط کن ریز خرد می کنیم. با فشار دست آب بیشتری از پیازهای له شده می گیریم. پیازهای له شده را که آبگیری کرده ایم به مواد دیگر اضافه کرده و دوباره خوب مخلوط می کنیم.
گام هفتم
در این مرحله از تهیه کتلت شیرازی، تابه مناسبی را روی آتش می گذاریم و کمی روغن اضافه می کنیم تا داغ شود. یک کاسه آب هم آماده می کنیم و نزدیک خود نگه می داریم. بعد از داغ شدن روغن داخل تابه، کمی آب در دست می گذاریم تا کتلت های شیرازی به دست نچسبد. از کتلت شیرازی یا شامی شیرازی به اندازه یک نارنگی برمی داریم و با دست به صورت الماس یا دایره در می آوریم و با چاقو از وسط نصف می کنیم تا پایه آن پخته شود. کتلت ها را در روغن داغ می گذاریم تا سرخ شوند.
مرحله هشتم
سعی کنید کتلت های شیرازی را روی حرارت زیاد بپزید زیرا چربی کمتری جذب می کنند و ترد و خوشمزه می شوند. بعد از اینکه یک طرف کتلت ما سرخ شد، طرف دیگر را هم سرخ می کنیم.
مطالعه مقاله کامل: https://bepazeem.com/recipes/طرز-تهیه-کتلت
[ بازدید : 1315 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]